Anse de Colombier, St Barth

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 10 Jan 2009 13:17

17:55.479N 62:52.240W

 

                                                                      

Vi tillbringade även tisdagen i Marigot. Bunkrade och badade, men badstranden var liten och hade inte den vita sand vi vant oss vid. Barnbarnen njöt dock av att kunna leka i härliga bränningar. Onsdag seglade vi vidare till St Barth och hittade en boj utanför Gustavia att ligga vid. Obligatorisk sightseeing i Gustavia, inkluderande en sundowner hos Karl Gustaf, som öppnat sedan vi senast besökte hotellet. På väg upp till hotellet såg vi en kolibri som sög nektar från några blommor. Hotelldirektören hälsade välkommen även denna gång och meddelade att de kvällen till ära hade en svensk fotograf på plats för att fotografera de nyrenoverade rummen samt ett annat svenskt sällskap på besök. Torsdag förmiddag förflyttade vi oss lite norröver längs St Barth till  Anse de Colombier, en härlig vik med sandstrand på St Barths nordvästra sida där havssköldpaddor fortfarande trivs. Vi har under dagen sett ett antal sköldpaddor till barnbarnens förtjusning. Tyvärr (vilket naturligtvis är sunt)är sköldpaddorna skygga och dyker så snabbt de känner sig observerade och vi har inte lyckats fånga någon på foto. Denna vik var tidigare helt privat, ägare Rockefeller, som också byggt ett hus på vikens södra strand.  Vi tog även en promenad upp på berget bakom beachen. Vi såg bl a ytterligare en kolibri, fantastisk blå stjärt och mörkgrönt bröst och huvud, samt ett kolibribo. Uppe på berget hade man naturligtvis en fantastisk utsikt över Anse de Colombier och Anse de Flamandes (norra sidan). Marcus fick se en grävmaskin och därmed var lyckan fullständig. Torsdag kväll och natt bjöd på flera störtskurar och hård vind. Även fredag morgon drabbades vi av några rejäla regnskurar.

 

 

marceljan0909 190.jpg  marceljan0909 194.jpg  marceljan0909 197.jpg

Sandy Island utanför Road Bay, Anguilla                                    I och utanför Gustavias hamn vimlar det av super                 Anse de Colombier med det turkosa sommarhuset

                                                                                                                    Yachter                                                                                                     i bakgrunden