Alcaro Bay, Cobourg Peninsula, 30 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 5 Jul 2010 15:24

11:17.546S 131:47.754E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Samtidigt som vi lämnade Croker Island blev vi för andra gången uppropade av Coastal Guard från ovan. (Vi befann oss då 60 miles från Alcaro Bay). De håller noga reda på alla båtar som trafikerar norra Australien. Efter ett par timmars segling hörde vi plötsligt Donna på Orono I ropa på oss! Det är över 8 månader sedan vi senast hörde denna ljuva stämma! De låg redan i viken vi var på väg till, Alcaro Bay. De hade hört när kustbevakningen ropade på oss och hade sedan ropat på oss och Hilde med jämna mellanrum. Först när vi var ca 20 miles från varandra kunde vi kommunicera via VHF. Så när vi strax före solnedgången ankrade i Alcaro Bay blev vi varmt mottagna av fiskarna Peter och PJ i deras dinge och Donna och Heidi ombord på den välkända svarta katamaranen. När Hilde och Blues fendrat  upp bredvid varandra kom vattentaxin PJ och hämtade oss alla för en härligt trevlig kväll tillsammans. Donna var som vanligt en utmärk värdinna!  Efter tre veckors segling hade vi äntligen hunnit ikapp den flygande katamaranen! (De lämnade Dunk Island på morgonen samma dag som vi kom dit på kvällen)! Vi har ju seglat ett drygt halvår tillsammans från San Blasöarna, Panama till Bundaberg så det var som att återförenas med familjen tyckte vi alla!

 

 

darwin 002.jpg   darwin 003.jpg

Den gäckande Orono I                                          Två utmärkta fiskare, Peter och PJ

 

 

darwin 005.jpg  darwin 007.jpg

Peter, PJ och Heidi                                                                              Bertil och Peter