Figueira da Foz 3-5 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 9 Jun 2012 11:58

40:08.836N 008:51.620W                                                                                                                                                                                                                     

 

I Figueira de Foz (fikonet vid flodmynningen) tog vi en fridag. Det blir lite träligt att köra motor och stå på utkik efter fiskeflöten med nät, krokar, burar eller vad det nu är som döljer sig under ytan hela dagarna. Det finns alltid något som behöver åtgärdas på båten och att ha sovmorgon är härligt.  Figueira är en trevlig liten stad och playan är som alla stränder här i Portugal ren och välkrattad. Den mycket berömda fisk & skalodjursrestauranten finns kvar och vi kunde konstatera att mamma Rosas recept fortfarande håller stilen!

 

sanxenxo 040.jpg

Bertil och Jan lappar uv skyddet som gått sönder på

genuan