Konstantinopel 9-10 juli

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 16 Jul 2012 08:01

56:15.460N 016:02.768E                                                                                                                                                                                                                     

 

Måndag morgon tog vi språnget över Hanöbukten. Äntligen rådde syvästlig vind, 20-30 knop, och vi forsade tyst fram i vattnet i strålande sol. Tänk att vi skulle behöva komma hem till gamla Sverige för att få segla i förliga vindar igen! När det mörkande på kvällen och det blåste konstant dryga 30 knop var vi trötta efter att ha handstyrt så vi vek av och gick in till Konstantinopel, Blekinge på gränsen till Småland. Hamnen såg full ut så vi la oss för ankar utanför. Där rådde både sjö- och vindlä. Trefaldighetskyrkan i Konstantinopel är från 1618 (ersatte kyrkan från 1600 som kronprins Gustav II Adolf totalförstörde 1611. Det var på den tiden då detta område var danskt). Brömsebro ligger inom Konstantinopels kommun.

 

Österskär 006.jpg  Österskär 005.jpg

Hamnen med kyrkan i bakgrunden                                              Utsikt från ankringsplatsen utanför hamnen

 

Österskär 007.jpg

Sommaridyll, Kristianopel