The white cliffs of Dover

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 28 Aug 2008 17:40

51:07.087N 01:18.679E

 

                                                                      

Även onsdagen bjöd på motvind och dimma, så vi blev kvar i Dunkerque. Motion en masse då vi låg en bra bit från centrum och matvaruaffärerna. Det franska utbudet av grönsaker, kött, fisk, skaldjur samt färdiglagade rätter är inspirerande stort och fräscht. Skepparen passade också på att kolla motorutrymmet och såg klart bekymrad ut då det innehöll mycket vatten! Var det propelleraxeln som inte håller tätt!?? Vad göra? Jo, smaka på  vattnet. Ett leende lyste upp skepparens ansikte. Det smakade inte salt! Men varifrån kunde det komma. Visst, ja! Vi hade testat ”water-makern” innan vi gick in i Dunkerque! Och mycket riktigt, i stället för att fylla en av tankarna hade vattnet pumpats ut i motorutrymmet! Dagens väder var inte annorlunda än övriga dagars, möjligen något lägre motvind i början. Vi tog avsked av Aristocat, som vi haft trevligt sällskap med sedan Scheveningen. De fortsätter längs den franska kusten och går därifrån tvärs över Biscaya. De har hund ombord och den är inte välkommen till GB.