Cairns, 4-6 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 8 Jun 2010 14:36

16:55.143S 145:46.912E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Fredag den 4 juni dök sydostpassaden upp igen, så vi fick en härlig segling den korta biten in till Cairns från Fitzroy. Väl i Cairns har vi avverkat halva distansen till Darwin, bara ca 1000 miles kvar. Vi blev kvar i Cairns hela helgen. Cairns sjuder av liv. I marinan där vi låg gick dagligen flera båtar ut med turister till de yttre reven för att dyka eller bara för sightseeing. Det finns massor av krogar, som konkurrerar om matgäster med resultat att priserna är klart lägre än på andra turistorter vi besökt. Lördag kväll var Australiens störste (?)  rocksångare, Jimmy Barnes, på besök i staden och spelade. Hans musik hördes över hela staden och vi kunde lugnt sitta i sittbrunnen och digga hans musik. Väl i Cairns så har klimatet också blivit varmare, men trots det är vinden och nätterna riktigt svala .

Fredag-söndag är det frukt och grönsaksmarknad i Cairns och där fanns naturligtvis andra attraktioner också, bl a erbjöds japansk massage i form av punkttryckningar. Vi lämnade in våra nackar och skuldror för en stunds behandling, som  vi sedan kvitterade ut skönt avslappade och mer rörliga än på länge. Detta skulle vi behöva oftare!  Bäst pris på alla varor var det vid stängningsdags under söndagen. I stället för att behöva ta med sig varorna hem igen så slumpades de bort för en spottstyver! På ett bageri/café hittade vi äntligen ett riktigt gott rågbröd! Och i en hälsokostaffär i staden hittade jag äntligen rågmjöl! Rågmjöl går inte åt till bakning ombord utan till panering av fisk. Vi har nu handlat de matvaror vi behöver till dess att vi är i Darwin. Norr om Cairns finns både Port Douglas och Cooktown, men vi kommer inte att besöka dessa orter. Norr om  dessa orter är det glest med både människor och snabbköp! Färskvarorna kommer att ta slut men får vi bara lite fisk så kommer det inte att gå någon nöd på oss.

 

cairns 008.jpg  cairns 010.jpg

Cairns strand                                                                                          Cairns marina med hotell/restauranger bakom