Hamilton Island, 26 maj

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Fri 4 Jun 2010 18:44

20:20.882S 148:57.029E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Efter promenaden på världens mest fotograferade strand lättade vi ankar och motorseglade några sjömil till Hamilton Island. Denna ö är allt annat än obebodd! Hotell på höjden och tvären, resorter, villor, radhus, restauranger, affärer och inte minst massor av turister, som kör runt i golfbilar! Vi undrade stilla om vi hade hamnat i Whitsunday  Islands svar på Guldkustens Surfers Paradise?! Lagom när vi kom till marinan strålade solen från en molnfri himmel igen. Detta solsken hade vi gärna haft på Whitehaven beach!

Att ligga i en marina innebär tillgång på vatten och el, så då passar vi oftast på att tvätta både kläder och Blues. Det var en vecka sedan vi lämnade Gladstone, så vi behövde även handla bl grönsaker och frukt. Det fanns ett bageri på ön, men inte ens här på denna lyxiga turistort lyckades vi hitta ett i vårt tycke gott bröd!

Sundownern tog vi på en resort och där bjöds vi på underhållning, pianospel med sång. Därefter tjuvstartade Reidunn sin födelsedag och bjöd på födelsedagsmiddag i Hilde. Vinet till maten drack vi med andakt! Finn hade köpt det på ön och det kostade mer än dubbelt så mycket som på fastlandet! Torsdag morgon var vi uppe och sjöng för Reidunn på hennes stora dag. Före lunch lämnade vi marinan utan vemod. Solen strålade, vattnet lyste i olika gröna nyanser och vinden var tillräcklig för en skön seglats den långa vägen till Airle Beach, 16 miles.

 

Whitsundays Islands 025.jpg. Whitsundays Islands 027.jpg

Hamilton Islands östra sida med några hotell på höjden och tvären samt privata hus väl dold bland träden.

 

Airle 006.jpg   Airle 001.jpg  

Passagen till Hamilton Islands marina                                          Charterbåtar på rad i marinan

 

Airle 002.jpg  Airle 004.jpg

På ön är det huvudsakligen golfbilar som körs                         I marinan var vi omgivna av motorbåtar

 

Airle 009.jpg  Airle 010.jpg

Marinans entré från sjösidan                                                          Södra Whitsunday Island och Hamilton Island