Pearl Bay, 21 maj

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 24 May 2010 21:51

22:26.605S 150:44.060E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Redan 06.00 var vi på väg i gryningsljuset. Dagsetapperna är ofta långa, 50-70 nm, och ska vi hinna fram innan mörkret lägrar sig får det bli avsegling i arla morgonstund utan guld i mun. Gryning kan skönjas vid 05.40 och solen går upp omkrimng 06.30. Solen går ner 17.30 och kl 18.00 är det becksvart. Vi har nu kommit så långt norrut att det finns gått om öar att navigera mellan. Öarna liksom kusten är hög och det gör att det ofta tar 50 nm innan ön eller kustremsan försvinner bakom horisonten. De flesta öarna är obebodda liksom kusten. Avstånden mellan bebyggda områden är enorma.

När vi var i en marinaffär i Mooloolaba kom vi att prata om fiske med en av säljarna, som bl a seglat t o r Thailand under tre år. Jag var på jakt efter en bra fiskbok, för att vi ska kunna identifiera alla fiskar vi tror att vi ska fånga. (Ryktet säger att längs Queenslands kust är det rikligt med fisk. I Indonesien är det utfiskat.) Säljaren sa att det där med fiskbok kunde jag skippa för det ända man får är spansk makrill! Vattnen är fiskrika. Vi ser dagligen delfiner som låter sig väl smaka av all fisk. Dagens fångst blev gissa vad? Naturligtvis 2 st spanska makrillar á 6 kg! Så nu äter vi fisk på längden och tvären! Härligt gott!

Vi kom in i Pearl Bay, som är en stor bukt på fastlandet, i god tid före mörkret. En tur med dingen in till beachen hann vi med och fötterna fick sig sedan en ordentlig peelingkur när vi promenerade i den lena och skönt klirrande sanden. Fötterna är mjuka som barnrumpor efteråt!

I alla guideböcker vi läser i rankas denna ankarplats som kusten vackraste!?

 

Middle Peercy Island 001.jpg  Middle Peercy Island 007.jpg

Spansk makrill.                                                                                      Dagens fångst blev 2 st á 6 kg

 

 

Middle Peercy Island 004.jpg  Middle Peercy Island 015.jpg

Godkänd arbetsställning månne???                                            De flesta öarna här är höga och skogsbevuxna

 

 

Middle Peercy Island 020.jpg  Middle Peercy Island 018.jpg

Pearl Bay, kustens vackraste ankarplats!!!???                         I skydd av dessa öar kan man ankra i södra änden

                                                                                                                    av Pearl Bay