Blues redo för det stora språnget över Stilla Havet

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Fri 24 Apr 2009 17:05

00:44.870S 90:18.469W                               

 

                                                                      

Nu är Blues redo för det stora språnget över South Pacific till Franska Polynesien. I morgon (lördag)  förmiddag lämnar vi Academy Bay tillsammans med mikado. Förmodligen måste vi gå för motor ca ett dygn för att få vind. Området runt Galapagos övärld bjuder inte på någon vind. Vi har tankat diesel här och har extra dunkar på däck. Vattentankarna är fulla och watermakern fungerar (även tvättmaskinen). Vi har haft svårt att få tag på bra kött här. Frukt och grönsaker handlar vi tidigt i morgon på marknaden. Det  är fortfarande jättevarmt här. Nick blev 16 år häromdagen och enligt hans pappa (Ian) får han nu enligt australisk lag dricka öl! Ett  kustbevakningsfartyg kom på besök en dag. Så länge fartyget låg kvar var det av någon anledning obligatoriskt med flytväst när vi åkte vattentaxin! Stjärnbilden Södra Korset har vi sett sedan strax innan vi passerade ekvatorn.

 

 

 

   DSC_0220.JPG

En blåfotad ”booby”. Ju äldre fågeln är ju mörkblåare blir fötterna.