Welcome Bay, Fitzroy, 3 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 8 Jun 2010 14:35

16:55.722S 145:59.262E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Seglatsen från Dunk Island till Fitzroy bjöd på både lätt segling och motorsegling. Inget nytt under solen alltså vad gäller väder och vind. Vi har ju alltid fiskelinan ute när det är tillåtet (vissa restriktioner för fiske gäller för vattnen vi nu passerar) och dagens fångst blev en spansk makrill (vad annars?) på 7,5 kg. Vi kom fram till Fitzroy i god tid innan solnedgången och hann med ett besök till stranden i Welcome Bay innan mörkret lägrade sig över viken. Det ligger en resort på stranden, men den skulle inte öppna förrän om en vecka, så vi la till vid bryggan utanför. Väl uppe på bryggan upptäckte vi att under bryggan hade större fiskar skrämt in ett stort stim mindre fiskar, säkert tusentals. Det var intressant att stå på bryggan och studera hur de större fiskarna gjorde räder in i stimmet för att stilla sin hunger. De minsta fiskarna i stimmet fanns närmast stranden. Då de större tryckte på hoppade de minsta upp i luften och många blev då middagsmat åt de hägrar, som påpassligt väntade i strandkanten! Vi hade även förmånen att få se en lejonfisk, en elegant färgad och ”plymförsedd” giftig fisk. Från bryggan kunde vi även se vackert färgade koraller.

 

 Fiztroy 068.jpg  Fiztroy 067.jpg

Dagens fångst var en spansk makrill på 7 kg. Härligt med färsk fisk igen!

 

Fiztroy 065.jpg  cairns 001.jpg

Några öar vi passerade under dagen                                           Ankarplatsen sedd från stranden vid solnedgången

 

cairns 002.jpg   cairns 005.jpg

Ett fiskstim, 1000-tals fiskar,  under bryggan                            Solnedgång över Welcome Bay och Cape Grafton