Portland Road, 17 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 21 Jun 2010 13:52

12:35.622S 143:24.307E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Vi lämnade Morris Island strax efter gryningen och passadvinden var nu bara 15-20 knop. Vi fick en skön slör i 7-8 knop och de 60 sjömilen till Portland Road avverkades på runt 8 timmar. Ett par lätta regnskurar under morgonen men för övrigt soligt väder med dis i horisonten. Vi är nu tre skandinaviska båtar som seglar samman, Hilde, Lorna och Blues. Ikväll ska vi alla äta ombord på Hilde. Det blir fisk som Lorna dragit upp. Vi har nu bara 130 sjömil kvar till Cape York, norra udden på Queensland och Australien.