Prickly Bay, Grenada

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 28 Feb 2009 19:31

11:59.867N 61:45.675W                               

 

                                                                      

 Vi blev kvar här ett par extra dagar. Orsaken är att vi har varit på land igen. Detta var fjärde gången sedan vi lämnade Sverige. Spice Island Marina, som varvet heter, är helt klart det bästa, mest proffsiga som vi anlitat. Kunniga och trevliga människor. Dessutom var de snabba. Varvet kan verkligen rekommenderas! Vi var i vattnet igen efter 24 timmar, dvs vi sov på land. Det som störde oss mest denna natt var skrikande grodor och mygg! Varför vi var på land? Cutlesslagret som byttes i Las Palmas var slut. Som bonus att hamna på land igen kunde Bertil även rengöra botten och propeller men framför allt bogpropellrarna, som i princip slutat fungera för att det blivit för mycket växt efter den långa vistelsen i Rodney Bay Marina! Promenera  har vi gjort här!  Härligt men väl varmt i solgasset. Mellan 30 – 50 min för att komma till bank eller mataffärer. Sedan blir det den kommunala minibussen eller taxi tillbaka med all mat till platsen där dingen ligger. Och dinge ut till Blues. Människorna verkar ha det bra här, välklädda och bor i prydliga hus. Priserna är som överallt i Karibien höga. En taxichaufför som vi åkte med tyckte om att resa. Hade t ex besökt Stockholm och Malmö flera gånger! Hade även passat på att åka över till Köpenhamn då han var i Malmö och hans erfarenhet (han är svart) var att danskarna var mer rasistiska än svenskarna. Solen lyser på oss och vi har inte haft en skur på 24 tim. Vinden har också mojnat något. Prognosen för de närmaste dagarna är 10-15 knop ostligt. För oss innebär det plattläns till Bonaire som blir vår nästa hamn och ligger i princip rakt västerut från Prickly Bay. Vi har 390 nm dit så vi räknar med 3 dygn med start söndag morgon.

 

 

SpiceIslandMarinefebr09 017.jpg      SpiceIslandMarinefebr09 018.jpg     PricklyBayfebr09 002.jpg

Blues på land igen, Spice Island Marina.                                     Här gräver man inte ner båtarna under orkansäsongen            Papayafrukterna växer direkt på stammen.

                                                                                                                    utan ”förankrar” för och akter med spännband.