Barbate 22-23 maj

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 29 May 2012 09:44

36:11.072N 005:55.954W                                                                                                                                                                                                                     

 

Vi lämnade Gibraltar i strålande solsken, lite vind men strömmen emot oss. När vi rundade Tavira, sundets västra udde, fick vi även 15 knops motvind. När vi var i höjd med Barbate (endast 30 sjömil väster om Gibraltar) tog vi oss fram i endast 3,5-4 knop (vind och meterhöga vågor mot oss) och då Skalmans middagsklocka hade ringt för länge sedan var det ett lätt beslut att gå in i marinan i Barbate. Utanför Barbate ligger ett stort tonfisknät (utmärkt på sjökorten och med lysbojar) från mars till september. I Barbate finns ett tonfiskmuseum, men det var naturligtvis inte öppet på kvällen. I vår hamnbok beskrivs Barbates marina som själlös, och det var bara förnamnet! Vi lyckades få ligga kvar på pontonen precis i inloppet till marinan och lyckades på så sätt få en betydligt bättre utsikt över fiskehamnen, staden och dess strand. Dagen därpå lämnade vi Barbate då solen gick upp och möttes då av ett kav lugnt hav.  Aktiviteten var då stor såväl inom tonfisknätets område som i havet runt om av fiskare som tog ombord sin fångst.

 

 

lagos 002.jpg  lagos 003.jpg

Boys toys finns överallt!                                                                    Vem lyfter först?

 

lagos 008.jpg  lagos 015.jpg

Bunkerfartyg kommer ut till de ankrande fartygen. Att      ”Klippan” från väster

gå in till kaj kostar pengar!

 

lagos 018.jpg  lagos 016.jpg

Så många vindkraftverk på ett ställe som här vid                   Ibland får även besättningen frivakt

Tavira (västra udden Gibraltar sund) har vi inte sett

tidigare

 

lagos 021.jpg  lagos 023.jpg

Solen går upp över fiskehamnen i Barbate                               Här börjar tonfisknätet, strax utanför piren