Caramanis 12-13 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Fri 22 Jun 2012 07:41

43:07.555N 009:10.866W                                                                                                                                                                                                                     

 

Vi hade tänkt att gå direkt till La Coruna från Muros, men när vi efter 8,5 tim bara hade kommit 30 sjömil, gav vi upp och gick in till Caramanis. Orten ligger väl i lä för rådande vindar och dyningar från Biscaya. Vi ankrade innanför piren och hade en mycket lugn natt. Omgivningarna är vackra med berg i skiftande färger. Tyvärr har många av topparna nu blivit fulla av vindkraftverk!

 

 

a coruna 053.jpg  a coruna 061.jpg

Caramanis med några av vindkraftverken i bakgrunden     Cabo Villano utanför Caramanis med vacker fyr och

                                                                                                                    åtskilliga vindkraftverk, varav de flesta stod stilla då

                                                                                                                    vi passerade