Byxelkrok 10-11 juli

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 16 Jul 2012 08:08

57:19.650N 017:00.355E                                                                                                                                                                                                                     

 

Vädret under tisdagen var identiskt med måndagens och vi passerade Kalmar och under Ölandsbron redan före lunch. Vi hade tokigt nog bestämt oss för att stanna över natt i Byxelkrok på nordvästra Öland. När sydvästen blåser är det varken vind- eller riktigt sjölä där. Det var redan överfullt när vi kom in tidig kväll och vi blev hänvisade färjans plats. Vinden blåste konstant runt 20 knop och dyningen hittade in runt piren. Mellan Blues och kajen låg stora traktordäck som skydd. Däckens gnidande mot Blues förstörde vår nattsömn och onsdag morgon kl 05.00 hade kapten fått nog så då lämnade vi Byxelkrok.