Cook´s Bay, Moorea

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 29 Jun 2009 01:56

17:30.126S 149:49.125W                               

 

                                                                      

Torsdag morgon, 25 juni, mönstrade äntligen barn och barnbarn på. Bertil mötte de våra enligt polynesisk tradition med blomsterkransar på flygplatsen 05.30. Det är en lång resa hit, 30 timmar, så resenärerna var ganska möra. Första dagen blev det sigthseeing på ön. (Det gäller att hålla igång för att snabbt komma in i den lokala tidsrytmen). Tahiti omges av rev på alla sidor utom den östra där vågorna rullar in oförminskade ända in på stranden. Östra kusten var vildare, mer otillgänglig och därmed mindre befolkad. På sydvästra delen och den östra delen av ön finns stränder för vågsurfare. Fina sandstränder lyste med sin frånvaro. Bästa sandstranden hittade vi till barnen bakom Mac Donalds strax utanför Marina Taina! Första kvällen slocknade de långväga resenärerna redan vid 19.00 tiden! Lördag 27 juni lämnade vi Tahiti och länsade i 30 knop ostlig vind och ett par meters vågor de 20 sjömilen till norra delen av ön Moorea och la oss på svaj i Cook´s vik, dagens position. För första gången kändes det svalt i vinden, så svalt att Moa tog på sig en kofta! Det var inte läge att äta under överfarten så det blev en sen sill-lunch så fort ankaret hade gått. Barnen hade burit med sig svensk sill vilket vi verkligen uppskattade. Dagens bästa var naturligtvis badstunden vi alla hade innan mörkret föll. Vilken lycka att få bada i varmt vatten! Det var nästan omöjligt att få upp Moa och Marcus från vattnet när de väl kommit i! Även kvällen var ovanligt sval, vilket innebar att nattemperaturen var härlig att sova i!

 

 

IMGP6129.JPG IMGP6130.JPG

På väg ut och snorkla Rangiroa                                                                                                                   Revet vi snorklade vid strax innanför atollens ena entré

 

IMGP6068.JPG IMGP6090.JPG

Lynn på White Hawk tog dessa undervattensbilder                                                                                                     En av de många hajar vi såg, en svartfenad (blacktipped) haj

 

Mooreaijuni09 102.jpg  Mooreaijuni09 104.jpg

Inloppet i revet till Papeete                                                                                                                       Kyrkan i centrum av Papeete med de traditionella kanoterna på stranden

 

Mooreaijuni09 116.jpg  Mooreaijuni09 125.jpg

Utsikten från vår ankarplats innanför revet utanför Marina Taina. Ön Moorea                   Karro och Moa mönstrar ombord

I bakgrunden

 

Mooreaijuni09 126.jpg  Mooreaijuni09 106.jpg

Mia mönstrar ombord                                                                                                                                 Traditionell kanot

 

 Mooreaijuni09 132.jpg  Mooreaijuni09 131.jpg

Pyromannen Magnus försökte få fyr på den falnande brasan vid vågsurfarstranden      Vågsurfarstranden hade svart sand men vad gör det tyckte Moa och Marcus

 

Mooreaijuni09 138.jpg  Mooreaijuni09 140.jpg

Fiskmarkanden i Papeete                                                                                                                           Grönsaksmarknaden i Papeete

 

Mooreaijuni09 142.jpg  Mooreaijuni09 146.jpg

Kvinnor satt på marknaden och gjorde olika blomsterarrangemang                                        Vi fick en liten tonfisk, blackjack, under överfarten till Moorea

 

upunohuMooreaijuni09 002.jpg upunohuMooreaijuni09 007.jpg

Cook`s Bay, Moorea                                                                                                                                     Nya utryckningsfordon, Paopao, Cook`s Bay

 

upunohuMooreaijuni09 010.jpg upunohuMooreaijuni09 013.jpg

Skolan, Paopao, Cook`s Bay                                                                                                                       Ananas odlas på Moorea, Magnus fick agera bärare

 

upunohuMooreaijuni09 014.jpg 

Lycka kan vara att åka dinge med farfar