Isla Cias

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sun 14 Sep 2008 19:24

42:13.377N 08:53.898W

 

                                                                      

 

Även idag har vi njutit av sol. Ingen vind varför gjutjärnsgenuan åter har fått arbeta. Vi har rundat Kap Finisterre, den udde vars  fyr alla sjöfarare, som kommer norrifrån över Biscaya, drar en lättnadens suck då de ser den. Så fort vi rundat denna udde blev landskapet vänligare. Fortfarande höga berg, men med fler bukter och vikar, rundare former på bergen och lågland vid havet. Här är det tätt mellan byar och städer. Vindkraftverkens täthet har minskat i takt med att bebyggelsen ökat. Vi har varit omgivna av delfiner nästan hela dagen. Det måste finnas gott om fisk, men ingen har lurat sig att fastna på vår krok. Nu ligger vi för ankar i en vik på en ö i mynningen till den bukt som staden Vigo ligger vid. Stranden innanför består av vit sand! Ytterligare en svensk båt ligger här.