Puerto de Mogán, Grand Canaria

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 5 Nov 2008 14:14

27:48.994N 15:45.855W

 

                                                                      

Vi har nu förflyttat oss lite västerut på södra Grand Canaria och ligger i Puerto de Mogán, en pittoresk stad utan de andra turistorternas stimmiga atmosfär. Marinan är omgiven av en kaj med söta krogar och är mycket populär bland båtfolket. Här har vi åter träffat några av de norska båtar som vi hade sällskap med längs Portugals kust. Några av dem ska delta i ARC, medan andra ska gå via Cap Verde till Karibien som vi. Då marinan inte är så stor och antalet gästplatser få är det svårt att få en plats här. Vi har en plats här några dagar och tänker njuta av det.  Igår tog vi tillsammans med Aristocats besättning bussen från Pasito Blanco till Puerto Rico, en gammal fiskeby som numera består av  jätteanläggningar (hotell/lägenheter) och ett otal restauranger och affärer/tingeltangelstånd för de tusentals turister som ständigt besöker staden. Allt är uppbyggt kring en pytteliten sandstrand.  Att Puerto Rico blivit så populärt som resmål förklaras av att staden har rykte om sig att vara Spaniens soligaste plats. Hotellkomplexen klättrar verkligen högt upp längs dalgångens sidor. Bor man högst upp finns säkert pool, för vägen till stranden tycks lång och brant. I Puerto Rico gästade vi marinan och Göteborgsbåten Elena. En tur som avslutades med mat och dans (60-tals musik!!!! ) på en av turistfällorna i staden. Men trevligt och kul hade vi!

 

 

 

 

 

 

 

Puerto de Mogánnov08 002.jpg  Puerto de Mogánnov08 006.jpg Puerto de Mogánnov08 007.jpg

Puerto Rico med den lilla sandstranden i mitten                    Blues i Puerto de Mogán                                                                  Fiskhamnen i Puerto de Mogán