Whitehaven Beach, Whitsunday Island, 26 maj

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 2 Jun 2010 21:17

20:17.506S 149:03.276E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Ett måste när man besöker the Whitsundays är ett besök på Whitehaven Beach, på Whitsunday Islands sydöstra del, världens mest fotograferade beach. Sanden, finmald kisel, är verkligt vit då den är torr. När vi besökte stranden tidigt onsdag morgon var det  fortfarande högvatten så vi såg nästan ingen strand alls! Vi såg bara en tunn strandremsa! Så vi väntade någon timme innan vi tog jollen in till stranden, som under den tiden vuxit så pass att vi anade dess storhet vid lågvatten. Vi tog en kort promenad på den 5 km långa sandstranden. Fötterna bara älskade denna fina sand!

 

 

Whitsundays Islands 015.jpg  Whitsundays Islands 013.jpg

Whitehaven Beach södra delen                                                     Whitehaven Beach mot norr

 

 

Airle 042.jpg  Whitsundays Islands 020.jpg

Sand från Pearl Beach och Whitehaven Beach                        Många modeller har fotograferats på denna strand, nu även Bertil

 

 

 

Whitsundays Islands 017.jpg  Whitsundays Islands 023.jpg

En promenad längs stranden är ett måste!                               Sundet mellan Whitsunday Island & Haslewood Island

är mycket strömt, upp till 5 knop