St Lucia

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 16 Dec 2008 14:45

14:05.345N 60:57.831W

 

                                                                      

Vi blev kvar i Marin två dygn. Lördag kväll gick vi på lokal och åt jättegott, carpaccio på svärdfisk som bara smälte i munnen, intressant kreolsk limesås till dagens fisk, kanelräkor och inte minst en fantastisk karamelliserad tunnskivad ananas med mangoglass! Till kaffet serverades härlig zuk-liknande musik av ett lokalt band. Lokalbefolkningen dansade salsa, kropparna liksom flyter i takt med musiken. Där ligger vi i lä! Fullt ös i ett par timmar, sedan gick vi tillbaka till en ren båt och sov ostörda (inget vaktombyte!) en hel natt! Igår måndag, 15 dec seglade vi söderut, inte norrut som planerat. Orsak? Vår water-maker leverantör har sin distributör här i Rodney Bay på norra St Lucia. Rodney Bay är slutstation för ARCen och alla servicegubbar har fullt upp med att serva de 240 ARC-båtarna som ockuperat den helt nya marinan. Eventuellt skulle de kunna hjälpa oss i morgon bitti!! Förutsättningen är att hela avsaltningsanläggningen levereras upp till servicefirman, vilket Bertil och Klas har gjort. Återstår att vänta och se……. Under tiden går vi ut och ligger på svaj i viken utanför Rodney Bay. Där luktar det gott och vattnet är badbart. Temperaturen i vattnet är 27-28 grader och i luften några grader högre. Ligger man på svaj fläktar det alltid något.

 

 

 

 

 st lucia dec08 005.jpg  st lucia dec08 007.jpg  st lucia dec08 010.jpg

Lokalt band                                                                                             Bertil och old grand man i full aktion                                            Utsikt från båten på svaj utanför Rodney Bay