Drygt 80% av distansen avverkad

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 10 Dec 2008 18:38

14:40.942N 53:09.148W

 

                                                                      

Vi är nu inne på 12:e dygnet. Efter 11 dygn passerade vi dagens position och har då endast 22% kvar av distansen. Just nu blåser en härlig passadvind på 15-20 knop och vi loggar över 6 knop hela tiden. Fortsätter vinden att hålla i sig bör vi vara på Martinique under lördagen. Vi har det jättebra. Smolken i ögat är naturligtvis att vi inte har tillgång till färskvatten, som vi tänkt oss. Vi lyckas producera några liter färskvatten då och då så att vi kan få skölja av oss i sötvatten, efter att ha tvättat oss i saltvatten. Bristen på färskvatten innebär också att allt blir mer eller mindre kladdigt av saltet. Vi ser därför fram emot att komma till en marina där vi kan få tag på färskvatten och göra oss av med saltet! Hur många av oss tänker på vilken lyx tillgång på färskvatten är? Någon mer fisk har vi ännu inte fångat. Men vi ser flygfisk en masse och har haft några delfiner, modell större, som lekt i bogvågen. Skummet från vågor och båtskrovet gnistrar fint på nätterna av marelden. Senaste nätterna har varit härligt ljusa tack vare månen som nog blir full under kommande natt. Vår termometer på båten visar att vattnet är 36,3 grader, vilket verkar helt osannolikt! Vi ser andra seglare då och då, så ensamma här ute är vi inte! Vinden har varit växlande. Faktum är att vi har haft vind från alla håll! ? En dag hade vi både  SE och W vind, dvs konstigt nog bidivind och samtidigt vågorna med oss! Vilken märklig känsla!