Las Palmas, Grand Canaria

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 21 Oct 2008 15:08

28:07.748N 15:25.509W

 

                                                                      

Igår, måndag 20 okt, vid 17.00 tiden anlände vi till Las Palmas på Grand Canaria efter en härlig segling från Fuerteventura. Vi hade turen att se både havssköldpadda och en stor flock med små delfiner, som turades om att åka med i bogvågen. Alla var med utan mödrar med sina små ungar, som höll sig undan från leken runt båten. Det är fascinerande att se hur ungen simmar tätt intill sin mamma hela tiden! Längs kusten på Fuerteventura såg vi en större delfin, som inte alls har samma smidighet som de mindre. Vi har försökt fiska ett antal dagar, genom att ha drag hängande efter båten. Inte ett napp, förutom fiskmåsen skepparen fick vid första försöket. (Fiskmåsen blev inte skadad). Andra seglare vi möter har inte heller fått någon fisk i år. Flera har ju gått rutten hit ner flera gånger tidigare och har då fått fisk. Även de professionella sportfiskarna, som vi pratat med klagar på att fisken håller på att ta slut! Här i marinan ligger båtar från åtskilliga länder, inte minst Sverige och Norge. Så småningom ska 225 av båtarna vara med i ARCen (Atlantic Race for Cruisers). För oss som väljer att segla utanför den organisationen blir det svårt att få ligga kvar just i denna marina då ARCbåtarna har företräde. Glädjen var stor när vi här på bryggan återfann Aristocat från Göteborg och  TomB fra Oslo, som vi mött tidigare. Vi har nu nått ett delmål för vår seglats. Vi kommer att vara kvar här eller på någon annan av Kanarieöarna fram till slutet av november då vi styr båten mot Karibien.

 

Bild las palmasOct-08 105.jpg   Bild las palmasOct-08 106.jpg

Utsikten från Blues i marinan i Las Palmas