Great Keppel Island, 20 maj

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 20 May 2010 19:35

23:09.830S 150:57.133E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Dagens seglats blev inte så lång, endast ca 20 nm. Vädret var mulet, vinden 10-13 knop och 24° i vattnet.  Vi har ankrat utanför Svendsen´s beach på Great Keppel Islands norra del. Svendsen var dansk och bosatte sig här på ön för 100 år sedan. Idag driver hans barnbarn Carl S verksamheten. På ön finns ytterligare några resorter och ett antal privatägda hus. Vattnen runt ön lär vara rikt på både vackra koraller och seafood. Öarna här i Keppel Bay sägs ha Queenslands klaraste vatten. Fast inte ser vi någon  botten trots att vi ankrat på endast ett par meters djup!  Ön är naturligtvis namngiven av kapten Cook, efter en amiral Augustus Keppel. Här ligger vi inte ensamma i viken.

Det finns något som heter Coast Guard här i Australien. De håller koll på vad som händer längs kusten. För alla båtars säkerhet ingår att varje morgon rapportera när man lämnar sin natthamn och berätta vart man ska, samt att när man väl är framme vid målet rapportera detta. Idag glömde vi att rapportera att vi kommit fram. Efter ca en timme blev vi då uppropade av Coast Guard som undrade var vi var! Tiden vi angett att vi skulle vara framme var passerad och vi hade inte hört av oss.  Så nu vet vi att de verkligen håller koll på de båtar som är ute på havet. Det känns bra!

 

GreatKepplerI 003.jpg  GreatKepplerI 006.jpg

Hummocky Island glödde i kvällssolens sken.              En vacker solnedgång bakom Great Keppel Island

Härliga grottor att utforska fanns på öns norra del        sedd från Hummocky Island

 

GreatKepplerI 009.jpg  GreatKepplerI 011.jpg

Great Keppel Island östra sidan med några resorter      Great Keppel Island norra delen