Mesolongion, norra sidan av Patras bukten, 28-29 april

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 3 May 2012 15:54

38:21.700N 021:25.131E                                                                                                                                                                                                                     

 

Rion-Andirrion bron, en 2 252 m lång, färdigbyggd 2004, förbinder Peloponnesos och fastlandet, där Korintbukten slutar och Patrosbukten börjar, när man kommer öster ifrån. Bilfärjor trafikerade sundet i ett och först förstod vi inte varför. Det fanns ju en bro! Men att åka över bron kostar pengar, så färjorna fortsätter att gå! Från bron hade vi vinden med oss igen och kunde länsa ner till Mesolongion, där vi hängde oss på ankaret över natten. I hamnen finns en marina och vi konstaterade att flera hundra båtar, med olika nationsflaggor, låg på land och i vattnet. Ett populärt, billigt, ställe att ha båten över vintern? För att komma in i hamnen har man muddrat en sex meter djup ränna genom det långgrunda havsområdet.

 

 

itea 089.jpg  itea 075.jpg

Bron hade 4 pelare                                                                              Blues länsar in under bron

 

Kefallenia 001.jpg 

Den väl skyddade hamnen i Mesolongion. Vi ankrade utanför

Marinan.