Tyrrel Bay, Carriacou och ödets underbara tillfällig heter

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 24 Feb 2009 23:56

12:27.347N 61:29.360W

 

                                                                      

Vi fick återigen en mycket blöt morgon, utombords. Vi lämnade därför Tobago Cays och seglade sydväst till Clifton, Union Island, för att klarera ut från Grenadinerna. Tull och immigration ligger på flygplatsen. Först besökte vi tullen.  Två tjänstemän fanns i rummet, den ene låg med huvudet på sina armar och sov, och den andre var helt uppfylld av någon site på internet. Internetkillen var i alla fall vaken, så till slut fick vi våra papper signerade. Därefter gick vi till rummet bredvid, immigration, där tjänstemannen var något mer alert trots surfing på internet,  för att lämna papper. Papper som vi undrar om någon överhuvudtaget är intresserade av. För övrigt var Clifton en vänlig ort med många pittoreska byggnader, som tyvärr inte blivit underhållna. Flertalet av lokalbefolkningens kvinnor som vi såg var elegant klädda i dräkt eller klänning. Det var här liksom på många av de andra öarna ett stort antal av kvinnorna som hade ”rakbehandlat” sitt hår, dvs tagit bort sitt hårs naturliga lockighet. Vet ni vilket som är världens mest sålda skönhetsmedel? Precis, medel som får lockigt hår rakt! Sent omsider på eftermiddagen lämnade Union Island för att segla ytterligare söderut. Att gå till en ankarplats på Grenada innan mörkret var inte aktuellt, varför vi bestämde att gå till viken Tyrrel Bay på västra Carriacou. Carriacou tillhör området Grenada och är en ö som har över hundra romaffärer men bara en bensinstation. Här finns också pelikaner. Nåväl vi kommer till Tyrrel Bay strax efter 17.00, ankrar och har precis hunnit bada då vi ser en Hallberg Rassay komma in rakt mot oss. Kan det vara ..tänker vi. Nej de är har ju åkt hem till Sverige… Men det är Mayflower med Greta och Ove ombord! Greta och Ove som kom till Kalmar och vinkade av oss fast de bor i Göteborg! Vi har försökt men inte lyckats få kontakt på flera månader och så lyckas vi komma in i samma vik samma dag vid samma tid! Helt otroligt! Greta och Ove har redan gjort varvet runt jorden plus lite till. Under oktober –november seglade Greta plus en väninna till henne från Kapstaden till Tobago. Vilket föredöme för oss kvinnor! Vilken glädje att träffas! Kvällen gick fort som den ska göra i glada vänners lag.

 

 

Carriacoufebr09 003.jpg Carriacoufebr09 007.jpg       Carriacoufebr09 009.jpg

Pelikaner på ett sjömärke vid Sandy Island, Carriacao        Ove och Greta, plus Oves bror och svägerska på Blues                      Solnedgången från Blues, Carriacao