Sanxenxo 8-10 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Fri 15 Jun 2012 14:24

42:23.783N 008:48.275W                                                                                                                                                                                                                     

 

Vi lämnade den tysta och ljuvliga ankarplatsen vid Isla Cíes fredag eftermiddag för vinden skulle bli sydlig och stark under lördagen. Vi valde marinan i Sanxenxo i Ria de Pontevedra för där fanns bl a wifi. Marinan var ganska ny men något var galet med hur man anlagt den för när vinden tjöt under lördagen så lät marinan som när man blåser över en flaskas öppning, men betydligt värre. Inte nog med det masterna/flaggstängerna på piren kom i resonans med stativet de stod i och ett förskräckligt gnissel kompade marinans brummande. Dessutom tjöt vinden i alla riggar, regnet hamrade mot däcket och dimman låg tät över land och hav. Värmaren var igång, vi hade ingen lust att gå ut så vi kurade i båten hela dagen med en god bok och tillgång till nätet. När vinden mojnade framåt kvällen blev det härligt tyst i marinan. Regnet höll också borta alla skränade ungdomar som härjade under natten till lördagen! Marinan tar onödigt mycket betalt för alla oljud den har att erbjuda.

 

a coruna 001.jpg

Vädret är precis som det kan vara hemma, kallt, dimmigt, regnigt och blåsigt!