Scawfell 24 maj

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 25 May 2010 12:34

20:51.671S 149:35.971E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

I gryningen måndag morgon lämnade vi West Bay. Dagen bjöd på lite vind, så det blev mest motorsegling, och sol. I solnedgången nådde vi vår nya natthamn, Scawfell, 60 nm nordväst om Middle Percy Island. Vi hade där sällskap av tre andra seglare. Tisdag morgon i gryningen lämnade vi Scawfell och är just nu på väg mot de berömda Whitsunday Islands.

 

Scawfell 001.jpg  Scawfell 005.jpg

20-30 fartyg, olastade, väntade till havs i Mackay                   Även kapten unnar sig lite avkoppling ibland

området

 

Scawfell 006.jpg  Scawfell 009.jpg

Solnedgång över öarna norr om Scawfell                                  Norra viken av Scawfell där vi ankrade