Lagos

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Fri 26 Sep 2008 21:37

37:06.423N 08:40.439W

 

                                                                      

Vi lämnade Sines tidigt i morse i soluppgången. Havet låg kav lugnt , inte en vindgnutta. Naturligtvis rullade dimma/tjocka in strax utanför hamnpirerna. Som sämst såg vi bara ett par båtlängder. Då känns det tryckt att ha radar. När havet ligger nästan blankt fungerar den riktigt bra. Efter ca en timme kom vi ut i klart väder igen. Vi rundade kap Vincent och Henrik Sjöfarares udde i strålande klart solsken och nästan bleke. Vattnet var azurblått. Nu ligger vi i Lagos på Algarvekusten. Vi tog en promenad i staden och insåg att denna stad måste vara ett populärt semestermål. Antalet krogar är enormt! Och det var huvudsakligen turister som satt på dem. I morgon mönstrar Mia på för att vara med oss till Madeira.