Elisabeth Bay, 26 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sun 27 Jun 2010 04:41

11:54.571S 136:33.908E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Dagens etapp var kort, bara ca 20 miles. Vi ligger i Elisabeth Bay och har sjölä vilket är skönt, när sydostpassaden blåser sina 15-25 knop. I denna vik råkade vi åter ut för pärlodlare. Mer än halva viken är täckt av bojar, men väl utmärkta. På stranden kan vi se spåren efter en krokodil som släpat sig ut i vattnet efter att ha vilat på stranden under lågvatten. Att det finns pärlodling här innebär också att det finns människor som lever på denna ö. Vi har kontakt med internet! Fullmånen strålar över oss, men plötsligt inser vi, med hjälp av Bosse att månens skiva blivit kapad i kanten, vilket måste innebära att jorden skymmer månen för solens strålar just där vi befinner oss.