Cul-de-Sac Marin, Martinique

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 13 Dec 2008 22:04

14:28.178N 60:52.017W

 

                                                                      

Tidigt på Luciamorgonen nådde vi Karibien. Det tog oss exakt 14 dygn att avverka distansen 2080 nm, från Mindelo till södra Martinique. Vi ligger nu i Cul-de-Sac Marina, längst in i sydvästligaste viken på Martinique. Fullt av båtar (åtskilliga charterbåtar) i marinan medförde att vi fick ankra någon timme ute på redden tillsammans med hundratals andra båtar  innan vi fick en plats vid en av pontonbryggorna. Men innan vi ankrade fyllde vi först våra vattentankar (de påstår naturligtvis här att Martinique har Karibiens bästa vatten!) och därefter kunde vi fira att vi korsat Atlanten utan missöden (vi glömmer water-makern!). Väl på plats vid bryggan har vi tvättat båt , kläder och oss själva. Härligt! Vädret är hett och fuktigt. Under dagen har det också kommit flera regnskurar. Sista dagen till havs, dvs igår fredag, hade vi ett par trevliga överraskningar. På förmiddagen nappade det på reven med plastbläckfisken. En king fish, som vi lyckades att få ombord. Den vägde knappt 4 kg. Mycket uppskattad av besättningen då vi de senaste dagarna levt på frystorkad och burkmat. Vi åt härliga kotletter till lunch och fisksoppa till kvällen. En härlig avslutning på seglatsen. Vi slängde ut reven en sista gång för att se om fiskelyckan skulle fortsätta. Ett ordentligt napp fick vi, men fisken vann och tog med sig bläckfisken och vi kunde åter igen dra in en tom rev. Ett regnväder med störtskurar drabbade oss under en timme. Toppen tyckte vi! Båtens värsta saltlager försvann och vi själva kunde andaktsfullt stå så länge vi ville i den naturliga duschen.

 

 

 

Mindelo+atlanten nov 08 094.jpg     Mindelo+atlanten nov 08 104.jpg   Mindelo+atlanten nov 08 102.jpg

Skepparn i full aktion med King Fishen                                       Cul-de-Sac Marin med ankrande båtar framför                      Marinan ligger innanför Club Med