Fykiada Cove, Kytnos, 23-24 april

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 25 Apr 2012 14:07

37:24.822N 024:22.855E                                                                                                                                                                                                                     

 

Även måndagen bjöd på vindstilla väder och vi gick för motor västerut till Kytnos. På den stora fjärden mellan Syros och Kytnos såg vi ett antal sjöfåglar (har vi inte sett många av tidigare), i kölvattnet efter en trålare, modell större. En hoppande svärdfisk och en sköldpadda fick oss klart alerta. Liv finns trots allt i havet! Båttrafiken var även den livligare än vi upplevt söderöver bland öarna, kryssningsfartyg, färjor och ett antal seglare att hålla reda på! Väl framme på Kytnos västra kust hittade vi en naturhamn som vi ankrade i.  Vi var inte ensamma, en dansk och en engelsk segelbåt hade också sitt nattkvarter där.

 

Cykladerna 055.jpg

Vi njöt av en fin solnedgång över det Egeiska Havet