En solig seglats med ytterligare en fripassagerare

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sun 31 Aug 2008 13:45

50:21.919N 04:07.944W

 

                                                                      

28 tim tog det att segla från Brighton till Plymouth. Lördagen bjöd på SOL (visserligen med dis)! Första gången sedan vi lämnade hemmabryggan som vi kunde solbada! Vi hade också en underbart härlig slör i 7-8 knops fart plus/minus påverkan av tidvattnet. Kl 17.30 dog vinden och återkom inte förrän kl 05.00 i morse. Natten bjöd på gnistrande stjärnhimmel och blixtar i horisonten. Regnet återkom på efternatten och så är allt som vanligt igen. En ringmärkt duva (unge?) nödlandade i går eftermiddag på Blues och hade inte återhämtat sig förrän i morse, då den plötsligt provade sina vingar och flög iväg. En orädd, sällskapssjuk duva som helst ville vara nere i kajutan då regnet härjade under morgontimmarna. Nu ligger vi i Plymouths ena marina, mitt emot den plats, där Amerikabåtarna låg i samband med den stora utvandringen till USA.