The Bight, Norman Island, BVI

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sun 4 Jan 2009 16:09

18:18.947N 64:37.294W

 

                                                                      

Vi hade en härlig nyårsafton i  the White Bay. Barnbarnen badade tills  vi äldre inte orkade vara i vattnet längre. Vi spelade beach ball, gjorde sandslott, promenerade på stranden och åt en härlig lunch på Soggy Dollar Bar. Som avslutning simmade några av oss ut till båten i det kristallklara vattnet. Väl ombord på båten drog en discjockey på en av strandens barer  igång sin anläggning och snart dånade hans amerikanska snack och discomusiken över viken. Vilket ös! Stranden hade varit full av människor hela dagen, men nu strömmade ytterligare fullastade motorbåtar och dingies in till stranden. De flesta flockades runt Soggy Dollar Bar och vi kan bara gissa oss till hur många painkillers som serverades under nyårsaftonen. Redan mitt på dagen var en del barn i färd med att bygga stora sandslott av föräldrars och vänners painkillersmuggar! På kvällen åkte vi alla i land igen och gick på One Love Bar. Där satt vi vid ett bord i sanden och åt en härlig nyårsmiddag under en knistrande stjärnhimmel. När Marcus tröttnade på att sitta vid bordet var det bara för honom att glida ner i sanden och leka. När klockan ringde in det nya året var vi åter i båten och förväntade oss gnistrande fyrverkerier från de olika öarna vi såg, inte minst från St John och St Thomas (US). Men det blev ett riktigt Västgöta klimax - det enda som hördes var tutandet från ett par båtar. Inte ett enda fyrverkeri! Nyårsdagens lunch åt vi vid Sandy Cay, en fantastisk liten låg ö med vit sandstrand och palmer. Vi badade naturligtvis. Moa simmade fem varv runt båten! Vi ankrade för natten i Frenchmans Cay, en vik på Tortulas sydvästra udde, position 18:23.080N och 64:42.421W. Under fredagen besökte vi Rod Habor/Rod Town, huvudorten på Tortula för bunkring innan vi ankrade i denna väl skyddade vik på Norman Island, söder om Tortula och väster om St John (US). Norman Island kallas av lokalbefolkningen för Skattkammarön, då legenderna hävdar att de karibiska piraterna grävde ner sina skatter här!

 

 

Normanislandjan09 169.jpg   Normanislandjan09 170.jpg Normanislandjan09 175.jpg

Nyårsmiddag i sanden                                                                       Lokal förmåga underhöll                                                                    Sandy Cay

 

 

Normanislandjan09 176.jpg

Lycka är att kunna simma fem varv runt båten