Seisia, 20-21 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 26 Jun 2010 09:15

10:50.910S 142:21.787E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Söndag 20 juni rundade vi Cape York, Queenslands och Australiens nordligaste udde, och styrde västerut i Torres Strait. Här trängs vind och vatten ihop mellan Nya Guinea och Australien, och vinden ökade genast till över 30 knop. Även strömmarna är starka här, men vi kom vid fel tidpunkt och hade någon knops motström. Vår natthamn blev Seisia, kusthamnen till Bamaga. Här hade vi sjölä men vinden fortsatte blåsa sina 30 knop. I Seisia testade vi hamburgaren på campingplatsens servering, som enligt uppgift ska vara Australiens bästa! Vad nu det kan betyda? Hamburgaren smakade i alla fall bra. Ett nyöppnat snabbköp hade ett utmärkt sortiment livsmedel och framför allt fräscha frukter och grönsaker. En gång i veckan kommer ett fartyg med varor från Cairns. Vinden tänker inte ta någon paus på flera dagar så vi (Blues, Hilde och Lorna) bestämde oss för att ändå ta språnget över Gulf of Carpentaria efter en dags vila. Övriga båtar hade för avsikt att vänta in lägre vindstyrkor.

 

 

seisia 021.jpg  seisia 031.jpg

Cape York med ö utanför                                                                 Ankringsplatsen i Seisia

 

seisia 029.jpg   seisia 032.jpg

Tre maskinister felsöker generatorn              Australiens ”godaste” hamburgare avsmakades

 

seisia 030.jpg

Ett skepp kommer lastat med förnödenheter till Seisia