St Martin, Simson Bay

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 20 Dec 2008 20:00

18:02.116N 63:06.147W

 

                                                                      

Kl 03.00 lokal tid (5 timmar efter Sverige) ankrade vi i Simson Bay, St Martin. Vi hade då gått non stop i 42 tim från St Lucia, huvudsakligen för motor då vi hade motvind mest hela tiden. Då vi gick från Dominica till Guadeloupe hade vi 20 knops motvind och ett par meters vågor. Så nersaltad som Blues blev den natten blev hon inte på hela Atlantöverfarten! Water-makern blev genomgången i Rodney Bay  och teknikern konstaterade att huvudproblemet var för stora! kolvar som därför fastnat! Att vänta på reservdelar var inte aktuellt, utan befintliga kolvar fick en ansiktslyftning och så hoppas vi att Magnus har nya kolvar med sig när han kommer tredjedag jul. På väg upp till St Martin passerade  vi bl a ön Montserrat, som 1998 hade ett vulkanutbrott. Det ryker ordentligt från kratern och inte bara gaser utan även aska sprids med vinden. Båtar som passerat ön på läsidan berättar om nedsmutsade segel mm. Utanför Montserrat blev vi av med tredje fiskekroken. Vi noterade ett ordentligt ryck när reven gick av! Så det blev ingen färsk fisk till middagen igår! Vi ligger på svaj. Längs ena sidan av bukten ligger Prinses Juliana Airport. Mia har mönstrat ombord (hon har fått vänta 1,5 dygn på oss här) och vi har fyllt på matförrådet. I stormarknaden som vi besökte fanns både klädd gran och julmusik.

 

 

 stmartin dec08 117.jpg   stmartin dec08 124.jpg  stmartin dec08 127.jpg

Montserrat                                                                                             Montserrat                                                                                             Simson Bay, St Martin