Margaret Bay, 18 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Mon 21 Jun 2010 20:02

11:57.136S 143:12.510E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Det blåser stadigt 15-25 knop så dagsetapperna går fort. I Margaret Bay låg det räktrålare när vi ankrade. Räktrålarna arbetar på nätterna och ligger stilla på dagen. När besättningen på den ena trålaren hade vaknat framåt solnedgången var Bosse iväg och lyckades få köpa kokta räkor åt oss. Härligt gott att få en ny rätt på menyn! Här i Margaret Bay lyckades Vivi och Bosse även se en krokodil! Vi har ännu inte sett någon, men de finns runt omkring oss då vi ankrar längst kusten. Hilde fick ankra om då vi låg i Portland Road och när Finn stod framme i fören och med sin pannlampa lyste ner längs kättingen så såg han plötsligt en mörk stor skugga och ett par röda ögon som iakttog honom! Så av någon anledning badar vi inte längre!