Shelter Bay Marina, Colon

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 26 Mar 2009 21:47

09:22.100N 79:57.042W                               

 

                                                                      

Isla Grande levde inte upp till guidebokens positiva omdöme. Byn tycktes avfolkad. Vi och familjen Van der Woude, mikados besättning, gjorde restaurangen Congo på kvällen. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Stället var mycket charmigt men man fick se upp så man inte trampade på en spik som stack upp ur någon golvplanka. Golvet som var byggt över vattnet var i stort behov av underhåll! Vi var glada att det höll  och ingen hamnade mellan plankorna! Maten lämnade mycket övrigt att önska och enda alkoholfria alternativet var Coca Cola. Inte ens mineralvatten gick att få! Vi överlevde alla för vi hade ätit bra till lunch! Onsdag morgon lämnade vi Isla Grande utan saknad. Vi gjorde en avstickare till Portobello för lunch. Den ”vackra hamnen”  hade även den överlevt sig själv. Naturen runt den väl skyddade vik Portobello ligger vid är fortfarande vacker. Portobello var den stad Columbus kom till och användes länge som hamnstad av spanjorerna. Mest känd är staden på 4000 invånare kanske för sin svarta staty av Jesus.  Den 21 oktober varje år vallfärdar pilgrimer, helst på knä, hit för att fira den svarta Kristusfiguren och firandet pågår sedan hela natten! Lunch åt vi alla ombord på våra båtar för det omtalade seafood utbudet lyste med sin frånvaro. Onsdag eftermiddag anlände vi till Panamakanalens norra entré. Utanför vågbrytarna låg ett stort antal båtar för ankar väntande på att få passera in i kanalen. Vi ligger nu i Shelter Bay Marina precis innanför den västliga vågbrytaren. Marinan är helt säker och här finns bubbelpool och vanlig pool samt en krog med ätbar mat. Nu avvaktar vi hur vår agent agerar för att få oss genom kanalen fortast möjligt. Vi kan ta en buss till ett köpcentrum, men för övrigt säger man att Colon är farligt även under dagtid! Här på marinan har vi redan träffat personer som vittnar om kriminaliteten i Panama.

 

 

 

  shelterbaymarinamars0909 108.jpgshelterbaymarinamars0909 111.jpg 

          Isla Grande med krogen Congo                                            Jenny, Ingela, Ernst, Ian, Bertil, Nick och Georgina              

på Congo

 

 

     shelterbaymarinamars0909 116.jpgshelterbaymarinamars0909 129.jpgshelterbaymarinamars0909 130.jpg

        Portobello                                                                                              Colon                                                                                                      Alla sätt är bra utom de dåliga!