Admialty Bay, Bequia

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 21 Feb 2009 15:21

13:00.548N 61:14.282W

 

                                                                      

Natten i Young Island Cut blev mycket blåsig, men vi hade sjölä. Grannbåten där vi låg var svensk, Stella, som vi tidigare träffat på Anguilla. Idag blev seglatsen inte så lång, vi seglade till Bequia för att klarera in i Grenadinerna där, en sträcka på omkring 8nm. Men då det fortfarande blåser 30 knop eller mera blev vi kvar här. Även morgondagen kommer att bjuda på hårda vindar så vi får se om vi rör på oss. Bequias befolkning härstammar från amerikanska valfångare, skotska bönder, franska fribrytare och afrikaner. Här har man en lång tradition av att harpunera valar och har fortfarande en aktiv valstation. Ett IWC tillstånd ger lokala valfångare tillåtelse att ta 4 valar per år (mellan februari och april) men det är inte alla år man får någon. Det finns få personer kvar på Bequia som besitter kunskapen om hur man jagar dem och fångar dem med harpuner som kastas manuellt.

 

 

Bequiatfebr09 244.jpg  Bequiatfebr09 245.jpg  Bequiatfebr09 246.jpg

Lycka kan vara att slappa med en bok.                                        Stranden är kantad med många krogar                                      Flera bolag  kör färjor mellan Bequia och

                                                                                                                                                                                                                                        St Vincent