Kuling nr 1

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sun 10 Aug 2008 18:59

56:39.599N 16:21.923E

 

                                                                      

Kalmar stad bjöd på fest igår,  vi njöt av stadens blåsorkester, 110 kvinnor och män, som spelade sent på lördag kväll ackompanjerad av ett magnifikt fyrverkeri. Kvällen var stjärnklar, regnet kom först i morse och har pågått hela dagen och kvällen. Vi lämnade Kalmar för en stund. Väderprognosen sa sydlig vind, men inte mer än 11 m/sek. När vi efter tre timmar ännu inte kommit ens i höjd med Bergkvara och vindmätaren visade mellan 17 och 20 m/sek tyckte t o m skepparen att varför inte återvända till Kalmar. På drygt en timme var vi åter i Kalmar, vi surfade på vågorna i 8-11 knop. Nu stannar vi även måndag i Kalmar för att försöka komplettera och åtgärda det som behövs på båten.