Lanah Bay, Phi Phi Don, 22 december

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 28 Dec 2010 11:32

07:46.027N 098:45.722E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Onsdag morgon lämnade vi Koh Rok öarna efter morgonbadet. Himlen var mörk och regnet hängde längre in över öarna. Nordostmonsunen blåste mellan 10 och 20 knop denna morgon och vår färdriktning var sådan att vi nu äntligen kunde segla! Vi gick över 8 knop och lyckades hålla undan för regnet! Under eftermiddagen passerade vi Koh Phi Phi Ley (obebodd) där vi naturligtvis tog oss en sväng in mot strändernas strand ”The Beach”. Enda beachen på den sydliga Phi Phi ön och oerhört populär. Så populär att man inte såg mycket av stranden för alla longtailsbåtar och snabbgående motorbåtar som ankrat upp i strandkanten och medförde att stranden var svart av solande och lekande människor! Att den är populär är inte märkligt då det är en fantastiskt vacker strand längst inne i en väl skyddad och vacker vik. Grönt och klart vatten med mycket god snorkling och dykning, enligt uppgift. Även viken utanför the Beach var full av ankrande seglare, dyk och snorkeltursbåtar etc. Därefter gick vi norrut till Koh Phi Phi Don och viken Ao Ton Sai. Detta område drabbades hårt av tsunamin 2004, men tycktes vara uppbyggd igen. Båtar med glada turister kom och gick hela tiden! Att ligga för ankar i denna kommersiella vik var inte att tänka på utan vi tog nattkvarter i Lanah Bay, på öns nordvästra sida i stället. Här härskade lugnet med endast enstaka båtar med turister som kom och gick. På stranden bodde lokalbefolkning, ev de sk SeaGipsy. Phukets konturer kunde vi nu se ca 20 sjömil västerut.

 

Phi Phi 026.jpg  Phi Phi 030.jpg

På väg mot Phi Phi Islands passerade vi Koh Ha Yai,  och  Koh Bida, intressant ögrupper för snorkling och dykning

 

Phi Phi 048.jpg  Phi Phi 055.jpg

Maya Bay, ”the Beach”, Phi Phi Le, var ett måste                   Bertil med Phi Phi Le i bakgrunden

 

Phi Phi 061.jpg  Phi Phi 059.jpg

Ton Sai Bay, Phi Phi Don, är mycket kommersiellt. Här förstördes mycket av tsunamin 2004

 

Phi Phi 087.jpg

Vi ankrade i  Lanah Bay, NW Phi Phi Don