På kryss i Markermeer och motorgång genom Amsterdam

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 21 Aug 2008 18:40

52:27.557N 04:33.717E

 

                                                                      

Dagen bjöd på motvind, så vi roade oss med att kryssa över Markermeer, (som vi fick slussa in i från Ijsselmeer) till Amsterdam med revad genua i 8-11m/sek. Vi gick som tåget, 7 knop. Sannolikheten för regn idag var 80%. Vi har haft turen att bara få några droppar på oss, men det har regnat runt omkring oss. Vi har sett gott om skäggdoppingar, sothöns, skarv förstås och små tärnor. Gott om nät på Ijsselmeer och gott om mås och tärnor borde tyda på gott om fisk. För att komma in i Nordzeekanaal genom Amsterdam fick vi slussa. Endast en broöppning, övriga vägar går i tunnlar under kanalen. Inne i Amsterdam, mitt i centrum, låg bl a Holland Amerika linjens stora fartyg och ett kryssningsfartyg högt som omgivande höghus. För att komma till dagens position, Seaport Marina Ijmuiden, slussade vi för tredje gången idag. Här blåser västanvind!!!! Men för att ta oss ut från vår plats här i marinan i morgon står skepparen inför en delikat uppgift. Det ska bli intressant! Mitt emot vid denna brygga ligger en Finnsailor med ett par från Göteborg. De är också på väg till Karibien via Kanarieöarna. Medan detta skrivs och middagen lagas klarar vi också att köra ett par tvättmaskiner. Inte illa!