Hummocky Island, 19 maj

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 20 May 2010 07:44

23:23.859S 151:09.243E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Precis när solen gick ner, kl 17.20 lokal tid, ankrade vi i norra viken på Hammocky Island, södra Keppel Bay. Solen gick ner bakom några öar i horisonten glödgande röd. Ett fantastiskt färgspel!  Hilde och Blues disponerar hela viken själva. Det är naturligtvis andra båtar på väg norr ut, men vi har hitintills inte sätt många. På väg till denna ö passerade vi Stenbockens Vändkrets, Tropic of Capricorn, som ligger på 28.30 S. Hit återkommer ju solen först under december och då den står i zenit över denna vändkretsen  har vi årets kortaste dag på norra klotet. Att solen är på väg upp till Kräftans Vändkrets för att värma de norra delarna märks fortfarande här. Dagarna är fortfarande svala och nätterna riktigt kyliga. Att värmaren skulle komma till användning här var väl inte vad vi trodde.