Somerville Bay, Croker Island, 29 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Sat 3 Jul 2010 15:06

11:01.466S 132:33.047E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Så var det dags för en nattsegling igen. Från Raragala Island till Croker Island var det 220 sjömil. Vinden blåste stadigt mellan 20 och 30 knop så det tog mindre än 1,5 dygn. Sjön var klart trevligar än vid passagen över Gulf of Carpentaria. Månen var uppe, fortfarande nästan full, och lyste upp nattmörkret. Under denna tur fick vi äntligen en svartfenad tonfisk! Härligt gott att ha något annat än spansk makrill på menyn. Så väl i hamn på Croker Island frossade vi och Hilde på cevice och sashimi på tonfisk. Himmelskt gott! Lorna avstod.

 

 

Croker island 035.jpg 

Äntligen en svartfenad tonfisk på kroken