På G igen

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 19 Feb 2009 16:05

14:04.443N 60:57.016W

 

                                                                      

Så är vi tillbaka i Blues och värmen efter drygt två veckor i ett något kyligare klimat. Båten har blivit väl omhändertagen under vår frånvaro, enda smolken i ögat är att då vattnet i marinan borde klassas för något annat än vatten så har vi nu fått beläggning på köl och propeller. Så när vi var ute och testade water-makern och badade i bukten utanför marinan igår kom vi inte upp i högre fart än fyra knop. Ni kan gissa vad skepparen tyckte om det! Idag ska Tarzan-Bertil göra ren propellern innan vi seglar söderut. För övrigt tycks det mesta fungera just nu. Water-makern fungerar! Tvättmaskinen har fått ny motor och tömmer nu ut vattnet som den ska. Vi har bunkrat för en vecka. Maten är överallt här jättedyr och sortimentet blir mindre och mindre ju mer söderut vi kommer tycks det. Tar man det positivt betyder det att vi får ändra våra kosthållet. Här i marinan träffade vi nu åter på den norska båten Tom B. De skulle ha gått till Trinidad och sedan ytterligare söderut till Brasilien, men vände vid Grenada då de hört att kriminaliteten inklusive dråp ökat på ön!? Här i marinan ligger även den lilla segelbåten på bilden. Det är en svensk som har byggt den själv, tagit  den på trailer till Viggo i Spanien och sedan seglat den via Kanarieöarna hit till Karibien. Det går att sova fler än en person ombord. Han har seglat runt här i några veckor tillsammans med sin pappa, men återvänder nu till Sverige per flyg och låter båten åka lastbåt. Senast vi såg denna båt var i Puerto Rico, Grand Canaria.  

 

 

 

Rodney Bayfebr09 237.jpg