Tror ni att allt går som smort på sjön?

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Fri 22 Aug 2008 18:39

52:05.777N 04:16.011E

 

                                                                      

Vi blir inte övervintrande i Seaport Marina Ijmuiden. Skepparen löste problemet galant genom att backandes köra slalom mellan de pålare som blockerade en enkel utfart från vår natthamn. Dagens väder har varit mulet, regnskurar och 5-8 m/sek västlig vind. Perfekt seglingsväder söderut. Vi tuffade ut på öppet vatten och började hissa storseglet. När det var hissat 2/3 rasslade storseglet bara ner på bommen och storfallet försvann upp och ner i masten! Toppen! Skepparens hemliga knop måste ha gått upp.!? Vi fick segla ner till dagens position, Jachtclub Scheveningen, för bara genua. Här har skepparen ånyo fått gå till väders för att få upp storfallet ur masten. Efter en timma i regn och kyla har vi ånyo ett fungerande storfall.