Prickly Bay, Grenada

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 25 Feb 2009 16:45

11:59.952N 61:45.687W

 

                                                                      

 Vi  är nu ytterligare söderut, närmare bestämt på Kryddön, Grenada. Orangefärgade blommande träd lyser under januari till mars effektfullt upp öns alla gröna nyanser. Vi seglade en bit väster om ön för att inte hamna helt i vindlä. På så sätt slapp vi det regn som hela dagen har bildat en slöja över ön. Först nu när vi ankrat på södra sidan ön i Prickly Bay har vi fått på oss ordentliga skurar. 2004 drabbades Granada av orkanen Ivan, som gjorde stor skada på ön, speciellt på regnskogen. Ön har återhämtat sig i stort men det tar ytterligare år innan regnskogen vuxit upp igen. Det gynnar alla de som gärna vandrar i regnskogen, bättre utsikt och torrare stigar.  

 

 

PrickloeBayebr09 014.jpg   PrickloeBayebr09 016.jpg  PrickloeBayebr09 015.jpg

Mayflower II seglade norrut mot Bequia                                   Prickly Bay, utsikt från Blues. Regntunga skyar.                      Prickly Bay, utsikt från  Blues