Koh Lipe, Thailand, 19 december

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 23 Dec 2010 14:43

06:29.091N 099:18.038E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Söndag morgon lämnade vi ”Hålet i väggen” och efter någon timme även Malaysia. Avståndet mellan Langkawi och de södra thailändska öarna är som mellan Hälsingborg/Helsingör. På eftermiddagen ankrade vi utanför Koh Lipes södra strand med korallrev längs stranden. Vattnet lyste härligt grönt. Äntligen var det dags för Ingela & Ernst att testa snorklingsutrustningen. Vi hoppade alla fyra i och kunde njuta av färgglada revfiskar och fina koraller i olika färger. Äntligen hade vi kommit till en ankarplats där vi kunde ta kvälls- och morgondopp, samt snorkla direkt från båten. Nordvästmonsunen har nu börjat blåsa, klart försenad, men regnskurarna har ännu inte upphört. Någon grad kallare upplever vi att temperaturen har blivit, skönt nog!

 

 

Phi Phi 009.jpg  Phi Phi 007.jpg

Äntligen snorklingsdags, sa Ingela!                                               På stranden på södra ön fanns resorter och krogar