Bleke, dimma och två fripassagerare

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Fri 29 Aug 2008 19:21

50:48.578N 00:06.136E

 

                                                                      

Idag har vi gått för motor över ett blankt hav i tjocka. Vårt synfält har varit ytterst begränsat, så radarn har fått arbeta. Vi har sett många småbåtar som var ute och pilkade i det lugna vädret. Stora fiskar drog de upp. För övrigt hände inte mycket. Jo, vi fick plötsligt två små gulbröstade fripassagerare, varav den ena var helt slut. Vi hade god tid på oss att studera deras utseende och jämföra med fågelboken. Vi kom fram till att det var grönsångare som gästade Blues. Tyvärr var de trötta så någon sång fick vi inte höra. Efter flera försök lyckades de efter någon timme lyfta och flyga iväg då var vi också mycket nära kusten. Nu ligger vi i Brightons marina, som ursprungligen byggdes för att klara D-dagen.