Marigot, franska delen av St Martin

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 7 Jan 2009 14:22

18:04.198N 63:05.324W

 

                                                                      

Beachen i Road Bay, Anguilla, bjöd förutom på det vanliga, bad, lek, dryck och mat, på levande musik hela eftermiddagen. En salig blandning av 60-tals musik, jazz, julvisor mm. En annan svenskflaggad båt låg för ankar i hamnen, Stella. Hustru ombord arbetade mycket på St Barth. Hon har precis färdigställt en bok om alla svenskhus i Gustavia. En bok som alla Karl Gustavs gäster kommer att få. Vi åt härligt grillad fisk på en engelsk! krog på stranden på kvällen. Ungdomarna gick sedan till en av de andra krogarna på stranden och beblandande sig med lokalbefolkningen och lyssnade på discomusik. Idag måndag är vi åter på St Martin, men denna gång har vi lagt oss på den franska delen av St Martin i marinan Port Louis, Marigot, på öns västra sida. Här har vi naturligtvis klarerat in och det var klart enklare än på den holländska sidan. Över huvud taget verkar den franska delen mysigare än den holländska. Mias semester är slut och hon mönstrade av Blues här idag för att flyga hem.