Koh Rawi, 20 december

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 23 Dec 2010 14:44

06:32.397N 098:10.485E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Måndag morgon fick vi påhälsning av en engelsman som låg med sin båt strax bredvid oss i Koh Lipe. Han trodde vi var båten Jennifer med Lars Hässle ombord! Men vi tror att han bara ville ha vuxet sällskap. Han seglade med sina tre söner och den äldste sonens norska flickvän! Av honom fick vi veta att Jennifer nu var i Thailand efter att ha gått Röda Havet, Somalia (!), Yemen etc. under hösten. Vi ska ju gå samma väg men motsatt  riktning efter nyår och Somalia ingår inte i vår rutt! Vi förflyttade oss några sjömil västerut från Koh Lipe till Koh Rawis södra kust. På andra sidan sundet vi låg i ligger Koh Butang. Vi ankrade på 10 m utanför ett rev med härligt grönt vatten innanför. Även här blev det härlig snorkling från båten. Framåt kvällen drog ett ordentligt åskväder över oss. Vid ett tillfälle blixtrade det med efterföljande åsksmäll i princip samtidigt. Sådana smällar gillar vi inte! Båda öarna är obebodda. Vi såg små apor på sandstranden, men när regnet kom försvann de snabbt in i regnskogen.

 

Phi Phi 013.jpg  Phi Phi 016.jpg

Vi låg nära revet på 10 m djup. Bertil & Ernst på väg              Papaya med lime läskade efter badet, tyckte Ingela & Ernst

I land